OboDigI 4.0 -projekti auttaa pohjanmaalaisia yrityksiä digitalisaatioon liittyvissä haasteissa

START-webinaarissa kuultiin kaikkien hankekumppaneiden, VAMKin, Novian ja Centrian, osaamisesta.

Mika Billing Vaasan Ammattikorkeakoulusta motivoi yrityksiä muistuttamalla, että Kiinassa iso osa työstä tehdään jo robottien avulla.

-Meidän pitää olla vähintään yhtä hyviä ellei parempia, Mika kuittaa.

Mika Billing vastaa projektissa myös opiskelijatöistä. Joulukuussa pidetään Technobotnialla Vaasassa messut, joissa opiskelijat kertovat yritysyhteistyöstään.

Kuvakaappaus webinaarista

Hans Linden ja Johan Westö Yrkeshögskolan Novialta puolestaan kertoivat tekoälystä ja esineiden internetistä. Niitä käytetään jo kaikkialla, terveydenhuollossa IoT-laitteet kertovat hoitajalle reaaliajassa esimerkiksi kotihoidossa olevien vanhusten voinnin.

Tekoälyä puolestaan käytetään esineiden ja kasvojen tunnistuksessa ja erilaisten teollisuuslaitteiden toiminnan tarkkailussa.

Projektissa kyberturvallisuudesta puolestaan vastaa Centria-ammattikorkeakoulu. Viimeisintä teknologiaa oleva tietoturvalaboratorio SecuLab Pietarsaaressa auttaa yrityksiä laitteiden ja ohjelmien turvallisuusskannauksessa ja antaa sen perusteella toimintaohjeet tietoturvan parantamiseksi.

-Parantamalla tietoturvan tasoa yrityksissä, nostamme samalla koko alueen kilpailukykyä, Tom Tuunainen Centrialta huomauttaa.

Katso START-webinaarin 20.9.2021 tallenne: OboDigi 4.0 START-webinar - YouTube

Esitykset pdf muodossa:

Johan Westö -Artificial Intelligence

Tom Tuunainen -Cyber Security

Hans Lindén -Internet of Things

Mika Billing & Sami Elomaa -Robotics

Kuvakaappaus webinaarista